NorgeSender ny regning med moms

Ole Dag Kvamme13/06/20175 min
AW101 I LUFTA: Her flyr ett av Norges nye redningshelikoptre. Foto: LEONARDO HELICOPTERS

Forsvaret får kritikk for forskjellsbehandling på moms, og svarer med å love sende ny regning for helikoptertjenester til Justisdepartementet.

Av OLE DAG KVAMME/oledag@aldrimer.no

Forsvaret unnlot i 2016 å legge til merverdiavgift på regninger til helikoptertjenester på rundt 700 millioner kroner. Den manglende innbetalingen av gjaldt rundt 170 millioner kroner.

– Det er viktig med likebehandling av statlige og private virksomheter, for opplevelse av rettferdighet i systemet, sier førsteamanuensis Anders Mikelsen ved Institutt for rettsvitenskap og styring ved Handelshøyskolen BI.

 

Forsvaret svarer at Justisdepartementet vil få en ny regning – med merverdiavgift.

Unnlatelsen var en del . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.