NATO/USA220 mill. til tysk-norsk NSM-prosjekt

Alf Ragnar Olsen22/06/201813 min
NAVAL STRIK MISSILE: 40 slike kan korvettene avfyre på kort varsel. Det er en voldsom ildkraft som kan ødelegge både land- og sjømål. Rekkevidden er oppgitt til minst 185km. Her skarpskyting med NSM fra korvetten KNM Gnist utenfor Andøya. Foto: SJØFORSVARET

Norsk sjømålsmissil (NSM) er blitt en fulltreffer for Kongsberg-gruppen. Leveranse til Tyskland er avtalt gjennom en millionkontrakt til den norske våpenprodusenten.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Det er den amerikanske nettavisen navaltoday.com som melder om en kontrakt som er en videreføring av det strategiske partnerskapet som Forsvarsdepartementet (FD) og regjeringen 2. februar i fjor inngikk med Tyskland i anledning det planlagte kjøpet av nye type 212CD-ubåter.

Skal videreutvikle NSM

Kontrakten som nå er inngått med Forsvarsmateriell (FMA), omhandler et felles tysk-norsk prosjekt for . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.