Europa53 prosent flere dødsfall i England og Wales

NTB29/04/20202 min

Så langt har britiske myndigheter kun talt virusdødsfall på sykehus og ikke på sykehjem. Minst 7.316 personer var døde på sykehjem for 11 dager siden.

Tall fra The Office for National Statistics (ONS) viser at 21.284 personer med henvisning til koronaviruset i dødsattesten var døde før 17. april i England og Wales. Det er 53 prosent høyere enn de 13.917 virussmittede personene som innen 18. april hadde dødd på sykehus ifølge myndighetenes tall, skriver The Guardian.

Dermed var Storbritannias dødstall høyere enn både Frankrike og Spania på samme tidspunkt, ifølge Reuters’ beregninger.

Hardt rammet

Storbritannia er derfor trolig blant de hardest rammede landene i verden. Hvor mange som har dødd på sykehjem i Skottland og Nord-Irland, er så langt ikke kjent.

Mandag er 21.902 virussmittede personer bekreftet døde på sykehus i Storbritannia. Inkludert dødsfall på sykehjem kan det reelle dødstallet dermed være over 33.000 så langt.

Frankrike er blant landene som inkluderer dødsfall ved sykehjem i sine statistikker. De har så langt registrert 23.293 døde.

I Norge har 62 prosent av koronadødsfallene så langt skjedd på sykehjem. 206 dødsfall er registrert her til lands.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.