Norge59 prosent er redde for at noen de er glade i skal dø av covid-19

NTB10/04/20201 min

En undersøkelse viser at 59 prosent av nordmenn er redde for at noen de er glade i skal dø av covid-19. 14 prosent frykter å selv miste livet.

Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av ABC Nyheter.

Lege ved Oslo universitetssykehus, Andreas Envig, sier det er en naturlig bekymring å ha.

— Naturlig bekymring

— De fleste kjenner noen som er i risikogruppa. Det er helt greit å være bekymret. Det sørger for at folk tar rådene fra myndighetene på alvor, noe som er positivt med tanke på å bekjempe smitten, sier Envig.

Blant besvarelsene var det 53 prosent av menn som sa de var redde for at noen de er glad i skulle dø av covid-19, mens 65 prosent av kvinner svarte det samme.

36 prosent svarte at de ikke er bekymret for at de selv eller noen de er glade i skal miste livet som følge av covid-19, sykdommen som kommer av koronaviruset.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.