VerdenAbu Dhabis kronprins invitert til Jerusalem

NTB18/08/20201 min

Israels president Reuven Rivlin har invitert Emiratenes kronprins Mohamed bin Zayed til Jerusalem, kun dager etter at landene vedtok å normalisere forholdet.

Rivlin la ut en kopi av invitasjonen på Twitter mandag.

– Deres høyhet, i disse skjebnesvangre dager er lederskap målt i tapperhet og ens evne til å være banebrytende og framsynt, skrev Rivlin til bin Zayed.

Netanyahu har kunngjort at landene jobber med å etablere flyrute mellom Tel Aviv og emiratet Abu Dhabi, der bin Zayed er kronprins.

Avtalen kom som et sjokk for mange. Særlig palestinere har kritisert Emiratene for å inngå en avtale med Israel, kun med forbehold om at Israel stanser planene sine om å annektere Vestbredden.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu bedyrer at planen bare er midlertidig satt på vent.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.