VerdenDøv palestiner skutt av israelske vakter

NTB18/08/20202 min

Israelske sikkerhetsvakter skjøt og såret mandag en døv palestiner som ikke kunne høre deres ordre om å stanse.

Polititalsmann Micky Rosenfeld sier at den 60 år gamle mannen spaserte i et område ved grenseposten Kalandia der bare kjøretøyer har adgang. Sikkerhetsvaktene ga ham ordre om å stanse, men han bare fortsatte mot dem «på mistenkelig vis».

Åonet ild

De åpnet da ild og såret ham i beina. Først etterpå oppdaget de at mannen ikke reagerte fordi han ikke «kan høre eller kommunisere».

En vakt involvert i skytingen er mandag arrestert i forbindelse med etterforskning av hendelsen.

Senere mandag ble en palestiner skutt og drept i gamlebyen i Jerusalem. Mannen var mistenkt for å knivstukket en politimann, som ble påført lettere skader, opplyser Rosenfeld.

Drepte autist

Det er kun tre måneder siden israelsk politi drepte en 32 år gammel palestiner med alvorlig autisme fordi de trodde han var en angriper.

Drapet på mannen med autisme utløste skarp kritikk og krav om at politiet justerer sine retningslinjer for når de åpner ild, og tar større hensyn til folk med handikap.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.