USAAnklager Trump for rasisme og antisemittisme

NTB22/07/20202 min

President Donald Trump kom med rasistiske kommentarer om Barack Obama og Nelson Mandela, hevder presidentens tidligere advokat Michael Cohen i bok.

Trump-administrasjonen med justisminister William Barr i spissen har gjort alt for å stanse bokutgivelsen og blir nå saksøkt av Cohen som hevder at han fratas ytringsfriheten.

53 år gamle Cohen, som var Trumps personlige advokat, beskriver ifølge søksmålet detaljert hvordan presidenten oppfører seg bak lukkede dører.

Giftige kommentarer

Cohen hevder blant annet at Trump kom med «antisemittiske kommentarer om prominente jøder og giftige og rasistiske kommentarer mot svarte ledere som Barack Obama og Nelson Mandela.»

Cohen ble i 2018 dømt til tre års fengsel for blant annet skatteunndragelse, svindel med valgkampmidler, for å ha løyet til Kongressen og for å ha utbetalt såkalte hysjpenger til en pornostjerne for å hindre at hun snakket om sitt angivelige forhold med Trump. .

9. juli ble han pågrepet og fraktet tilbake til fengselet, angivelig etter å ha brutt vilkårene for hjemmesoning.

Nektet å undertegne

Cohen hevder selv at han ble fengslet igjen etter å ha tvitret om boken han har skrevet og etter å ha nektet å undertegne en erklæring der han lovet å holde tett om tiden som Trumps advokat, både overfor medier og i bokform.

I søksmålet han nå har fremmet betegner han erklæringen som grunnlovsstridig.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.