VerdenAnsiktsgjenkjenning vanskelig med maske på

NTB28/07/20202 min

Koronakrisen har gjort ansiktsmasker til et vanlig syn rundt om i verden. Det skaper problemer for myndigheter og selskaper som driver ansiktsgjenkjenning.

En studie som ble lagt fram av det amerikanske instituttet for standarder og teknologi mandag, viser at enkelte ansiktsgjenkjenningssystemer bommer over 50 prosent av gangene når de brukes på et maskert ansikt.

Apple gjør endringer

Det har ført til at Apple har gjort endringer på sine iPhoner så de lettere kan låses opp uten ansiktsgjenkjenning. Men det skaper også problemer for myndigheter som vil identifisere enkeltpersoner i folkemengder som for eksempel en protest eller et opprør.

Foreløpig har instituttet bare sett på teknologien som ble brukt før koronapandemien, men nå skal de granske hvordan teknologien kan bli bedre i en æra der så mange bruker maske.

Endrer teknologien

Enkelte selskaper, som de som jobber for amerikanske politimyndigheter, har endret teknologien slik at den ser mer på øyne og øyebryn.

Ifølge den amerikanske rapporten er ansiktsgjenkjenningsteknologien treffsikker med en feilmargin på 0,3 prosent under optimale forhold. Med en ansiktsmaske blir feilmarginen minst 5 prosent, mens den «for noen ellers kompetente algoritmer» stiger til mellom 20 og 50 prosent.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.