VerdenKim: – Atomvåpen garanti for fred

NTB28/07/20202 min

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier i en tale at landets atomvåpen er en garanti for sikkerhet og fred i framtiden.

Talen ble holdt i forbindelse med 67-årsdagen for den koreanske krigen mellom 1950 og 1953. I den la Kim vekt på at atomvåpnene landet har, er en garanti for dets overlevelse, melder Reuters.

– Nå er vi i stand til å beskytte oss fra et hvilket som helst form for press og militære trusler fra imperialister og fiendtlige styrker, sier Kim.

— Garantert for evig

– Takket være vår pålitelige og effektive selvforsvars og avskrekkende atomvåpen, vil det ikke igjen bli krig og vårt lands sikkerhet og framtid er garantert for evig, sier han.

Talen ses i USA i sammenheng med de langvarige samtalene mellom landene om en nedrustning av Nord-Koreas atomvåpenarsenal. Kim og USAs president Donald Trump møttes for å diskutere saken i 2018, men siden da har forsøket på videre samtaler falt sammen.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.