NorgeAp kan snu om Andøya

Ole Dag Kvamme01/06/201727 min
ANDØYA: Flybasen ytterst i havgapet i Vesterålen foreslås nedlagt av Høyre, Frp og Arbeiderpartiet. Foto: ALEKSANDER FREMSTAD ASKIM/FORSVARETS MEDIESENTER

Arbeiderpartiet bereder grunnen for å unnslippe forsvarsforliket om å legge ned Andøya flystasjon. Partiet har frist frem til 21. juni for å trekke seg gjennom sitt alternative forslag til revidert nasjonalbudsjett.

Av OLE DAG KVAMME

Inntil november var Arbeiderpartiet for en delt løsning, som innebar å beholde Andøya og Evenes flystasjoner. Så snudde ledelsen i Arbeiderpartiet, og gikk for nedlegging av Andøya.

Partiet bandt seg dermed til et forlik med regjeringspartiene, som Arbeiderpartiet er forpliktet på, selv om det skulle bli regjeringsskifte til høsten. Mye tyder på at at Arbeiderpartiet i sitt alternative reviderte nasjonalbudsjett før . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.