NorgeAW-101: Ny tidsalder for redningstjenesten

12. juni 2017 ble det nye hangarbygget for 330 Skvadron på Luftforsvarets base Sola åpnet av justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen sammen med forsvarsminister Ine Eriksen Søreide. Et av de nye norske redningshelikoptrene, AW101, kom på besøk til Sola fra England og hadde en oppvisning for de besøkende. Foto: MARTIN MELLQUIST/FORSVARET

De nye AW-101 redningshelikoptrene vil gi den norske redningstjenesten vesentlig bedre rekkevidde og løftekapasitet når helikoptrene blir operative. Det gjør det mulig å redde flere liv.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

— Rekkevidden på AW101 er vanvittig mye bedre enn på Sea King. Det vil ha stor betydning ved hendelser som er langt til havs. Det vil utgjøre en meget vesentlig forskjell, sier fungerende sjef for Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS), avdelingsdirektør Ståle Jamtli.

Les mer:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.