NorgeHåper på operativ drift i desember

12. juni 2017 ble det nye hangarbygget for 330 Skvadron på Luftforsvarets base Sola åpnet av justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen sammen med forsvarsminister Ine Eriksen Søreide. Et av de nye norske redningshelikoptrene, AW101, kom på besøk til Sola fra England og hadde en oppvisning for de besøkende. Foto: MARTIN MELLQUIST/FORSVARET

Det nye redningshelikopteret AW-101 skal gjennomføre testflyvninger ved Haukeland sykehus i Bergen i mai. Håpet er at det første helikopteret skal være operativt på Sola i desember i år. Men det tør ikke Justis- og beredskapsdepartementet si høyt, av frykt for nye forsinkelser.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Innfasingen av de nye AW-101 redningshelikoptrene er forsinket. Helikoptrene skal ta over for arbeidshesten Sea King, som er brukt av 330 Skvadron og redningstjenesten til Luftforsvaret helt siden 1973.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få oppdateringer gjennom vårt nyhetsbrev for abonnenter og andre interesserte.