Verden– Baltikum er apartheidregimer

Rune S. Alexandersen15/04/201626 min
TALLINN: Estland har en betydelig andel russiske innbyggere uten statsborgerskap. Mange av dem bor i hovedstaden Tallinn. Foto: BALA AMAVASAI/WIKIPEDIA COMMONS

Den finske «talsmannen» Johan Bäckman er utvist fra Estland og mener de baltiske landene kan sammenlignes med apartheidregimet i Sør-Afrika.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no og RUNE ALEXANDERSEN

Den finske akademikeren og samfunnsdebattanten Johan Bäckman er en populær kilde i statlige russiske TV-kanaler. Han er en av de fremste Russlands-lojale stemmene i Finland, har doktorgrad i rettssosiologi og driver i tillegg en egen blogg.

Les også: Hevder vestlige medier drepte Politkovskaja

I NATO . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.