USABer kongressmedlemmene avbryte sommerferien

NTB17/08/20202 min

Representantenes hus’ leder, demokraten Nancy Pelosi, ber alle medlemmene om å vende tilbake til jobben denne uken.

I et brev til kongressrepresentantene skriver hun at Representantenes hus senere i uken skal stemme over lovgivning som skal beskytte det amerikanske postvesenet USPS, melder Reuters.

Advarer mot forsinkelser

I utgangspunktet er det pause i forsamlingens ordinære virksomhet fram til midten av september.

USPS har advart om at poststemmer kan bli forsinket under presidentvalget til høsten. Demokratiske politikere har anklaget USAs president Donald Trump for å prøve å kutte i etatens tilbud for å påvirke valget.

Krever høring

Demokratene krever at ledelsen for USAs postverk møter i Kongressen for å forklare. Kontrollkomiteen i Representantenes hus sier de vil høre fra den nye postdirektøren Louis DeJoy og styrelederen Robert Duncan på en høring 24. august.

Presset øker på DeJoy, som er satt inn i stillingen av president Trump, som sier at en restrukturering er en nødvendig modernisering av den statlige underskuddsbedriften USPS. Han har blant kuttet i bruken av overtid, redusert antall sorteringsmaskiner og gjort postleveringen langsommere.

– Postdirektøren må forklare Kongressen og det amerikanske folk hvorfor han gjennomfører en slik farlig politikk som truer med å ta stemmen fra millioner av mennesker, bare måneder før valget, sier demokratene i en erklæring.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.