USABer myndighetene begrense maktbruken

NTB02/06/20202 min

FNs generalsekretær António Guterres ber om at USA etterforsker voldsbruken i politiet og ber myndighetene i landet begrense maktbruken mot demonstrantene.

– De siste dagene har vi sett tilfeller av politivold, sier Stephane Dujarric, som er talsperson for António Guterres, til journalister i New York.

Han sier at alle tilfellene av politivold i forbindelse med demonstrasjonene må etterforskes, og at politistyrker verden over må ha tilstrekkelig kunnskap om menneskerettighetene.

Støtte til politiet

– Det må også investeres i sosial og psykologisk støtte til politiet, så de kan gjøre jobben sin ordentlig med tanke på å beskytte samfunnet, sier Dujarric.

Han sier at demonstrasjoner bør være fredelige, og at myndighetene må utvise forsiktighet i møte med demonstrantene.

Det har vært kraftige sammenstøt mellom politi og demonstranter flere steder i USA i forbindelse med demonstrasjoner etter at afroamerikaneren George Floyd døde under en pågripelse.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.