NorgeBer Stortinget gripe inn mot Erna

Oslo 20170104. Løvebakken med Stortinget. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Leder av Befalets fellesorganisasjon (BFO), Jens Jahren, synes det er «krevende å sitte og se på» at regjeringen tar så stor risiko med nasjonens sikkerhet. Han ber nå Stortinget gripe inn og styrke den kommende langtidsplanen for Forsvaret.

kjetil@aldrimer.no

Regjeringen la fredag fram den nye langtidsplanen for Forsvaret for fireårsperioden 2021-2024. Regjeringen lover 16,5 ekstra milliarder til Forsvaret i denne og neste langtidsplan, dvs fram til 2028.

Men veldig mye er uklart i planen, mener BFOs leder.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.