Norge— Beredskapen ikke god nok før pandemien

NTB21/04/202012 min

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener landets beredskap var for dårlig i forkant av koronapandemien. – For tidlig å evaluere, svarer justis- og beredskapsministeren.

– Vi har ønsket ekstra kapasitet på sykehusene, bedre lokal beredskap, bedre planer for smittevern – bare i tilfelle. Regjeringen har sagt nei til dette, og det har gjort oss for dårlig forberedt på ei krise som denne, sier Vedum til Dagbladet.

Sp: Naiv regjering

Sp-lederen mener at regjeringen har vært naive og peker på en rekke beredskapsforslag som Senterpartiet har fremmet på Stortinget de siste årene.

Les mer: Har sagt nei-nei til 18 beredskapsforslag

– Helt aktivt har de stemt mot forslag om å bedre matsikkerhet, bedre smittevern, sikre helikopterberedskap i Nord-Norge, og sette på plass en totalberedskapskommisjon, sier Vedum.

— For tidlig

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) mener at det er for tidlig å evaluere situasjonen allerede nå.

– Mange vil nå evaluere koronaepidemien. Det skal vi gjøre grundig. Men å gjøre det midt i en krisehåndtering, er verken riktig eller mulig, sier Mæland.

Hun understreker at landet står overfor en helt ny situasjon, og at regjeringen lærer hele tiden.

– Vi kommer garantert til å finne forbedringspunkter og spørsmål der vi kunne prioritert annerledes. Men nå må vi først håndtere, sier hun.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

One comment

  • Øystein Norheim

    22/04/2020 at 06:53

    For tidlig? Det er jo åpenbart at beredskapen har vært for dårlig og derfor har stengt ned mye av Norge. Vi har manglet det meste av verneutstyr og nødvendig utstyr ved pandemi. For lavt antall som kunne få den nødvendige hjelp på sykehus. På samme måte står det dårlig til med både forsvar og sivilforsvar. Politikerne lærer ikke og sparer på feil steder og sløser på mindre viktige områder. Forsvar, sikkerhet og beredskap bør være viktigst hvis de vil ivareta nasjonens og borgernes fred og sikkerhet. Det er viktigere enn å pøse penger ut av landet og kostbare klimatiltak med liten eller ingen effekt.

    Reply

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.