USABiden sikret seieren i alle tirsdagens primærvalg

NTB03/06/20202 min

Joe Biden, som trolig blir Demokratenes kandidat i høstens presidentvalg, vant i alle de sju delstatene som avholdt primærvalg tirsdag.

Biden startet med å vinne enkelt i Indiana, som var den første delstaten som stengte valglokalene. Deretter sikret han seieren i Pennsylvania, Maryland, Rhode Island, South Dakota, New Mexico og Montana.

Trenger 1.991 delegater

Også District of Columbia avholdt primærvalg tirsdag, men resultatene er ikke klare.

Den tidligere visepresidenten kom nærmere de 1.991 delegatene han trenger for å bli utpekt som Demokratenes presidentkandidat på sommerens landsmøte.

I denne omgangen var det Pennsylvania som bød på flest delegater, og Biden har nå 1.885 delegater, viser en opptelling fra NBC News.

Mot avklaring

Primærvalgene i Georgia og West Virginia neste uke kan gi Biden delegatene han trenger.

Til sammen sju delstater avholder primærvalg tirsdag, i tillegg til District of Columbia. Fire av delstatene skulle i utgangspunktet holdt valgene i april, men de ble utsatt på grunn av koronakrisen.

President Donald Trump sikret seg seieren i Republikanernes primærvalg i Indiana, Rhode Island, Maryland, New Mexico, Montana og Pennsylvania.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.