USADemonstranter trosset portforbudet i Washington D.C.

NTB03/06/20202 min

I USAs hovedstad fortsetter demonstrasjonene. Hundrevis av mennesker samlet seg tirsdag kveld utenfor Det hvite hus tross portforbudet som er innført.

De fredelige demonstrantene, flere enn kvelden før, knelte samtidig som portforbudet trådte i kraft klokken 19 lokal tid. De ropte «slik ser demokrati ut» og «vi flytter oss ikke».

Demonstrantene samlet seg foran det nyoppsatte gjerdet som skal hindre demonstranter i å ta seg inn i parken Lafayette Square utenfor Det hvite hus.

Opprørspoliti

Plassen ble ryddet av opprørspoliti like før president Donald Trump skulle tale mandag. Etter talen krysset Trump veien for å posere med en bibel ved St. John’s Episcopal Church.

– Washington D.C. var det tryggeste stedet på jord i går kveld! tvitrer Trump tirsdag kveld.

Washington er som mange andre byer i USA preget av store demonstrasjoner og tidvis voldelige opptøyer etter at George Floyd døde da han ble pågrepet av politiet i Minneapolis forrige uke.

USAs forsvarsminister Mark Esper har bedt delstater sende deler av nasjonalgarden til Washington D.C. for å holde vakt. Flere guvernører har nektet å gjøre det.

Midlertidig tillatelse

Justisdepartementet i USA har gitt narkotikapolitiet DEA midlertidig lov til å håndheve ethvert føderalt lovbrudd på grunn av demonstrasjonene i landet.

Narkotikapolitiet får i et to sider langt notat fra justisdepartementet også lov til å gjennomføre skjult overvåking og til samle informasjon om folk som deltar i demonstrasjonene, skriver Buzzfeed News.

I notatet heter det at Floyds død har ført til «omfattende protester i hele landet som i noen tilfeller har ført til vold og plyndring» og politiet i noen området har slitt med å håndtere situasjonen. Derfor blir narkotikapolitiet nå gitt midlertidige og videre fullmakter.

Mandag sa president Donald Trump at han mobiliserer alle tilgjengelige sivile og militære føderale ressurser for å slå ned de voldelige demonstrasjonene.

(©NTB)

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.