VerdenBrasil skal teste kinesisk koronavaksine

NTB21/07/20203 min

Brasil skal igangsette klinisk testing av en kinesiskutviklet vaksine mot det nye koronaviruset, opplyser landets myndigheter.

Testingen skal starte tirsdag. Rundt 900 frivillige skal vaksineres, opplyser brasilianske myndigheter.

Vaksinen er utviklet av det private kinesiske legemiddelselskapet Sinovac. Vaksinen er den tredje i verden som går inn i den såkalte fase tre, som innebærer storskala testing på mennesker. Det er siste trinn før en godkjenningsprosess av vaksinen kan starte.

Frivillige

Leger og andre helsearbeidere har meldt seg frivillig til å delta i testprosjektet i seks brasilianske delstater.

– Forsøk med CoronaVac, en av vaksinene som har kommet lengst i testing i verden, starter på universitetssykehuset i São Paulo, sa delstatens guvernør Joao Doria på en pressekonferanse mandag.

Han sa også at de første resultatene ventes å være klare innen 90 dager.

Kan få rettigheter

Hvis vaksinen viser seg å være trygg og effektiv, kan Sinovacs brasilianske partner, Butantan-instituttet, få rettighetene til å produsere 120 millioner doser.

Brasil tester for tiden ut også en annen vaksine på mennesker. Den er utviklet av forskere ved Oxford-universitetet og legemiddelselskapet AstraZeneca.

I Emiratene er det igangsatt testing på mennesker med en vaksine utviklet av det statlig eide kinesiske selskapet Sinopharm.

Over 80.000 døde

Brasil har nå passert 80.000 koronarelaterte dødsfall, viser tall fra helsemyndighetene. Bare USA har større dødstall i verden.

De siste dagene har Brasil registrert rundt 1.000 nye koronarelaterte dødsfall hvert døgn. Mandag var økningen lavere med 632 nye dødsfall. Det brakte det totale dødstallet til 80.120.

Brasil, som har 212 millioner innbyggere, har registrert 2,1 millioner smittetilfeller.

Eksperter mener at det reelle tallet trolig er mye høyere, men at det ikke vises i statistikken fordi mange ikke er blitt testet.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.