EuropaCharlie Hebdo med Erdogan-karikatur på forsiden

NTB28/10/202012 min

Tyrkia raser mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo som har en karikaturtegning av president Recep Tayyip Erdogan på forsiden av sin siste utgave.

– President Macron antimuslimske agenda har båret frukter! Charlie Hebdo har akkurat publisert en serie med såkalte tegninger fulle av avskyelige bilder som skal forestille presidenten, tvitrer Erdogans pressesjef Fahrettin Altun.

Fordømmer

– Vi fordømmer denne publikasjonens svært avskyelige forsøk på å spre kulturell rasisme og hat, fortsetter han.

Karikaturtegningen på det franske tidsskriftets forside forestiller Erdogan iført underbukse og T-skjorte og med en ølboks i hånden, mens han løfter opp skjørtet og viser den nakne baken til en kvinne med hijab.

Ordkrig

Tegningen er magasinets kommentar til ordkrigen som oppsto mellom Erdogan, Macron og andre europeiske ledere etter drapet på den franske læreren Samuel Paty i Paris i forrige uke.

Paty ble drept av en 18 år gammel tsjetsjener etter å ha vist elever en karikaturtegning av profeten Muhammed trykket i Charlie Hebdo.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

One comment

  • Ola Mosberg

    28/10/2020 at 16:40

    Dette viser hvilken himmelropende avstand i virkelighetsforståelsen av hva det frie ordet er. Europeiske land må slå ring om den franske presidenten og gjerne etterleve hva han gjør tillater. Det skal altså være forbud å kritisere profeten og islam, men de skal kunne tillate seg alt fra drap og til voldtekt av våre kvinner fordi de ikke kler seg etter den islamske kleskoden. Nei, nå må vi – europeiske land – samle oss og forlange at muslimene må godta og rette seg etter de verdiene og tradisjonene vi har, ellers må de forvises fra landet. I det lange løp gjør vi ubotelig skade både for muslimene og oss selv hvis vi ikke følger en klar og steng linje i dette spørsmålet.

    Reply

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.