USATrumps valgkampnettside rammet av hackerangrep

NTB28/10/20202 min

Valgkampnettsidene til USAs president Donald Trump ble natt til onsdag rammet av et hackerangrep. Gjerningspersonene ba om penger i kryptovaluta.

Flere Twitter-brukere meldte først at det på deler av nettsiden kom opp en melding om at siden var overtatt av noen som hadde skaffet seg tilgang til flere enheter tilknyttet Trump og folk rundt ham og slik fått tilgang til skadelig informasjon om presidenten.

Kunne stemme ja eller nei

Gjerningspersonene ga så folk muligheten til å stemme ja eller nei til om informasjonen skulle offentliggjøres. Man kunne stemme ved å betale i kryptovalutaen monero via én av de to linkene som knyttet seg til valgalternativene.

Like etterpå sto det kun at siden var nede da man gikk inn på den, og en stund senere var den tilbake på nett.

Samarbeider med politiet

Trump-kampanjens talsperson Tim Murtaugh sier kampanjen samarbeider med politimyndigheter i etterforskning av angrepet, der nettsidene ifølge ham ble «vansiret».

Murtaugh legger til at ingen har fått tilgang til sensitiv informasjon.

Amerikanske etterretningsmyndigheter har tidligere slått alarm om utenlandsk påvirkning av det kommende presidentvalget og pekt på Kina, Russland og Iran.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.