NordenDanske diplomater får ikke bruke smittesporingsapp

NTB16/07/20201 min

Det danske utenriksdepartementets egne ansatte får ikke bruke smittesporingsappen, selv om den erklært sikker å bruke.

Helsedepartementet lanserte appen i juni for å oppspore smittekjeder med koronavirus.

Nå skriver den danske avisen Information at grunnen til forbudet er frykt for datasikkerhet, da appen krever at man har bluetooth-funksjonen aktivert på sin telefon.

Helseminister Magnus Heunicke har gjentatte ganger forsikret det danske folk om at personlige opplysninger ikke lekker ut via appen, men dette gjelder øyensynlig ikke hvis man har bluetooth påslått, skriver avisen.

Erik Brøgger Rasmussen, direktør for organisasjon og borgerservice i dansk UD, bekrefter forbudet.

– Bluetooth er en åpen kanal og er derfor forholdsvis lett å hacke for dem som vil følge med på hva som skjer. Derfor tillater vi generelt ikke bruk av bluetooth på våre telefoner, sier han.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.