USAFlere delstater med rekordhøye smittetall

NTB16/07/20202 min

California, Arizona, Texas og Florida rapporterte onsdag om til sammen 36.000 nye smittetilfeller samtidig som virusrestriksjoner innføres igjen flere steder.

California opplevde det nest høyeste smittetallet på én dag og også den nest verste dagen målt i dødsfall. Mer enn 11.000 nye tilfeller ble registrert i delstaten, en øking på 3,3 prosent, ifølge myndighetene.

Mange nye dødsfall

Delstaten på USAs vestkyst registrerte også 140 nye dødsfall. Til sammen ble det i California, Arizona, Florida og Texas meldt om 450 dødsfall knyttet til koronapandemien i landet.

Alabama opplevde sin dødeligste dag så langt med 40 nye dødsfall, og myndigheten i delstaten sier det nå blir påbudt å bruke munnbind.

I Texas, som igjen satte en ny rekord i daglige koronasmittede, ble 10.800 nye smittetilfeller registrert. Den republikanske guvernøren Greg Abbott har i økende grad oppfordret til bruk av munnbind for å hindre at delstaten blir stengt ned, noe han heller ikke utelukker.

Strid om munnbind

Florida passerte 300.000 bekreftede smittetilfeller og meldte om 10.181 nye tilfeller onsdag. Den daglige dødsraten fortsetter også å stige. I større byer er det nå innført påbud om bruk av munnbind, men guvernør Ron DeSantis har nektet å innføre et påbud som gjelder for hele delstaten.

Over 3,6 millioner amerikanere er bekreftet smittet av koronaviruset og 140.140 har så langt dødd i pandemien, viser oversikten fra Worldometers.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.