USADet hvite hus: Vitenskap skal ikke hindre skoleåpning

NTB17/07/20202 min

Mange skoler i USA tviler på om de vil gjenåpne til høsten, men Det hvite hus insisterer på at de skal, og at vitenskapen ikke må stå i veien for gjenåpning.

Det er president Donald Trumps pressetalskvinne Kayleigh McEnany som torsdag gjorde det klart at skolene skal åpne.

Krever full gjenåpning

Hun ble spurt hva Trump ville si til foreldre som er bekymret etter at flere skoledistrikter har meldt at kun vil tilby onlineundervisning på grunn av den store økningen av tilfeller av koronavirus.

– Presidenten har sagt tydelig at han vil at skolene gjenåpner. Når han sier gjenåpne, mener han gjenåpne fullstendig. Barn skal ha muligheten til å gå på skole hver dag, svarte hun.

– Vitenskapen skal ikke stå i veien for det, la hun til.

Kraftig smitteøkning

McEnany påpeker at mange andre land har begynt å sende barna tilbake på skolen, men det ble ikke nevnt hvilke land hun sikter til, eller at det stort sett gjelder der man har fått kontroll over viruset.

I løpet av den siste måneden har mange delstater opplevd en kraftig økning i antall smittede, særlig i sør og vest, og særlig der guvernørene har gjenåpnet samfunnet for tidlig.

Ifølge Center for Disease Control er 6,4 prosent av alle smittede i USA barn under 18 år, det vil si om lag 228.000 mindreårige. I Florida er hvert tredje barn som testes, smittet.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.