Norge— Det var generalen som grunnstøtte SHV

Ole Dag Kvamme20/09/201719 min
Olav Tryggvasson (bildet) og Magnus Lagabøte er grunnlaget for det nye fundamentet til Sjøheimevernet (SHV). Båtene bærer betegnelsen Reine-klassen og er skreddersydd Heimevernets (HV) behov for kommando-, logistikk- og treningsfartøyer. Foto: NILS BERNT RINDE/HV

– Mannen som grunnstøtte Sjøheimevernet heter general Brovold, mener kommandørkaptein (p) Svein Jarle Jacobsen. Han er forbannet på forgjengerens påstand om at SHV «kjørte seg selv på et skjær».

Av OLE DAG KVAMME / oledag@aldrimer.no

Innen nyttår skal restene av Sjøheimevernet ha pakket sammen. Det har ikke skjedd uten betydelig motvilje fra en del av de impliserte. Selv om politikerne får ansvaret for nedleggelsen, er det stor enighet om at Sjøheimevernet aldri ble hva man hadde ønsket.

Det foregår nå en hard ordkrig om utviklingen og beslutningene . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.