Norge– Dette er knapper og glansbilder

Thorstein Korsvold28/11/201718 min
Liv Signe Navarsete (Sp). Foto: THORSTEIN KORSVOLD/ALDRIMER.NO

– Knapper og glansbilder. Slik omtaler Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum det som kom til Hæren og Heimevernet i dag. – Vagt og uforpliktende, mener Liv Signe Navarsete (Sp).

I dag la fem partier fram et forlik om den såkalte landmaktproposisjonen på Stortinget. Etter mye tautrekking er det klart at det blir helikoptre både til Hæren på Bardufoss og til spesialstyrkene på Rygge, det skal leies inn nye stridsvogner, og Heimevernet blir 2000 mann større enn i regjeringens opprinnelige forslag.

Les også:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.