NorgeDette er sikkerhetsrådene til maritim sektor

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) sitt operasjonssenter. Foto: NSM

GIR KONKRETE RÅD: Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har gitt en rekke sikkerhetsråd til ansatte innenfor maritim sektor i Norge, for å forebygge ytterligere cyberangrep. NSM ber særskilt om varsomhet på sosiale medier og ved håndtering av e-post. Illustrasjonsfoto: ISTOCKPHOTO

Dette er sikkerhetsrådene som Nasjonal sikkerhetsmyndighet gir til ansatte på norske skip, rederier, norske olje- og gassinstallasjoner og andre maritime aktører. Sektoren er for tiden er mål for målrettede cyberangrep.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Sjøfartsdirektoratet (Sdir) gikk mandag ut med en åpen advarsel til . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.