NorgeEffektiviseringskrise i Forsvaret

Thorstein Korsvold27/01/2017213 min
Kystjegerkommandoen på øvelse på Sandsøy fort utenfor Harstad / Coastal rangers during a exercise at Sandsøy fortress in northern Norway

Regjeringen har bygget en kjempesatsing i Forsvaret på såkalte effektiviseringstiltak. Men en ny rapport slår fast at virkningen er ytterst tvilsom. Hundrevis av tiltak er undersøkt. Knapt noen kan dokumentere effekt. Nå spøker det for 33 milliarder i forsvarsfinansiering.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

– Det er en bløff, rett og slett. Dette innebærer store kutt. Og så later de som om det er en satsing. Det er ikke riktige opplysninger som er gitt til Stortinget, og de har underfinansiert langtidsplanen. Det er veldig alvorlig, sier en sint nestleder i Venstre, Ola . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.