Norge– En formidabel maskin

Alf Ragnar Olsen22/01/201844 min
FORELØPIG IKKE OPERATIVT: De norske NH-90-helikoptrene er foreløpig ikke i operativ tjeneste. Her er ett av dem om bord på kystvaktfartøyet KV Senja. Foto: TORGEIR HAUGAARD/FORSVARET

– Dagens leveranse representerer en milepæl i NH90-prosjektet. – I år  skal totalt fem maskiner leveres. Men flåten blir ikke fullt operativ før i 2022, opplyser Asgeir Spange Brekke i Forsvarsmateriell.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Ved 11-tiden mandag formiddag landet det første NH90-helikopteret i endelig konfigurasjon på Kjeller.

– Mannskapene er fornøyde

Asgeir Spange Brekke i Forsvarsmateriell sier mannskapene som skal benytte de nye NH90-ene er svært godt fornøyde med maskinen.

– De nye helikoptrene representerer en formidabel kapasitet og et stort skritt fremover. Lynx-maskinene . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.