NorgeUaktuelt å legge NH-90 på is

Alf Ragnar Olsen23/01/201833 min
Samtrening med fregattvåpenet. Besetning fra KNM Roald Amundsen får anledning til å komme ombord og trene / NH90 helicopter on board the coastal vessel KV Senja

I slutten av oktober bekreftet Sjøforsvarets informasjonssjef at det var høyaktuelt å si opp NH-90-kontrakten, grunnet brudd på kravene til flytid og operativitet. Nå sier Forsvarsdepartementet at det ikke lengre er aktuelt.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

I oktober kunne Aldrimer.no opplyse at Forsvaret anså NH-90-kontrakten for å være brutt, og at man etter 11 år med forsinkelser vurderte «alternative løsninger». Det fremkom også at Forsvarsstaben nedsatte en arbeidsgruppe for å se på ulike alternativer til den skandaleomsuste maskinen.

– Kontraktsbrudd

Dette ble bekreftet fra Sjøforsvarets side.

– Manglende . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.