VerdenEn halv million mennesker isoleres i Kina

NTB29/06/20202 min

Kinesiske myndigheter plasserer en halv million mennesker i isolasjon for å bekjempe et nytt smitteutbrudd utenfor hovedstaden Beijing.

De strenge restriksjonene blir innført for nær en halv millioner mennesker som bor i provinsen som omkranser hovedstaden Beijing, og kommer som følge av et nytt utbrudd av koronasmitte på søndag. Myndighetene advarer om at virusutbruddet fremdeles er «alvorlig og komplisert».

Utbrudd i Beijing

Etter at Kina i stor grad fikk smittespredningen under kontroll, har hundrevis av mennesker blitt smittet i Beijing. De siste ukene er nye tilfeller avdekket i naboprovinsen Hebei.

Helsemyndighetene opplyste søndag at fylket Anxin, som ligger om lag 150 kilometer fra Beijing, blir «stengt av og kontrollert» på samme måte som Wuhan ble tidligere i år.

Bare en person fra hver familie får lov til å gå ut én gang per dag for å kjøpe nødvendige varer som mat og medisin.

Nye smittetilfeller

Avstengingen skjer etter at 14 nye virussmittede ble rapportert det siste døgnet i Beijing. Siden midten av juni er 311 tilfeller oppdaget og millioner av innbyggere er testet.

Utbruddet i Beijing er sporet til markedet Xinfadi, som forsyner store deler av byen med ferskvarer. Forretninger i Anxin har levert fisk til Xinfadi-markedet, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

I Anxin er det meldt om 12 nye tilfeller av koronasmitte, inkludert 11 som er koblet til Xinfadi, skriver avisen Global Times.

De nye tilfellene i Beijing har økt frykten for en gjenoppblomstring av covid-19-viruset i Kina.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.