Norge— Er det fallitterklæring dette kalles?

Erik Hattrem08/10/201885 min
Oslo 20181008. Finansminister Siv Jensen legger frem neste års statsbudsjett i Stortinget. Foto: CORNELIUS POPPE/NTB SCANPIX

Flaggkommandør og forsvarsekspert Jacob Børresen mener det er skandaløst av regjeringen å foreslå å bruke nesten 60 milliarder kroner til forsvarsformål i 2019, og samtidig få så lite operativ evne ut av de kronene som brukes.

Av ERIK HATTREM / post@aldrimer.no

Jacob Børresen er pensjonert flaggkommandør og har tidligere hatt sentrale posisjoner i NATO. Etter å ha gått gjennom regjeringens forslag til forsvarsbudsjett for 2019, er han bekymret. Han mener det er en skandale at statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen og forsvarsminister Frank . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Erik Hattrem

Erik Hattrem er journalist med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og NRK. Hattrem har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.