RusslandAnalyseFarlig svak reaksjon på russisk missiltest

TRONDHEIM 20181029. NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg på broen på HMDS Esbern Snare i Trondheim under NATO øvelsen Trident Juncture 2018. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

ANALYSE: NATO og den norske regjeringens reaksjon er hittil skremmende svak på Russlands bevisste provokasjon om å skyte opp missiler rett utenfor norskekysten, midt i øvingsområdet for NATO-øvelsen Trident Juncture 2018.

Av KJETIL STORMARK / ansvarlig redaktør / kjetil@aldrimer.no

Det er lett å skjønne hvorfor, at man ikke ønsker å eskalere en allerede krevende situasjon. Men strategien med å unngå konfrontasjon og møte Russland med dialog og forståelse har en farlig skyggeside: Den kan føre til at stadige russiske forsøk på å teste grenser ikke m . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.