NorgeFastholder at USA er på Andøya for å øve

Alf Ragnar Olsen19/06/201827 min
FØRSTE P-8-FLYET PÅ PLASS: Ved 15.30-tiden fredag 8. juni 2018 gikk det første P-8 Poseidon overvåkingsflyet fra US Navy inn for landing på Andøya flystasjon. Hakk i hæl venter trolig flere overvåkingsfly. USA tar etter alt å dømme over store deler av Norges maritime overvåking i Barentshavet i sommer. Mobilfoto: PRIVAT

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen holder fast på at amerikanske P-8 Poseidon overvåkingsfly er på Andøya flystasjon for å øve, ikke for å fly operative tokt i nordområdene.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Statsråden besøkte tirsdag Andøya for å møte befolkningen i et stort folkemøte og for å prate med ansatte og tillitsvalgte på Andøya flystasjon, ordfører Jonni Solsvik og for å bli orientert om virksomheten ved Andøya Space Senter (ASC) og Andøya Test Center (ATC).

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.