NorgeHarde fronter på folkemøte på Andøya

Alf Ragnar Olsen19/06/201818 min
INSISTERER: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (t.h.) insisterer på at USAs hittil fire P-8 Poseidon overvåkingsfly er på Andøya for å trene og øve, ikke for å fly operative tokt i nordområdene. Det uttalte statsråden under et besøk på Andøya i dag. Her på vei på scenen på folkemøtet i Andenes tirsdag ettermiddag. Foto: ALF RAGNAR OLSEN/ALDRIMER.NO

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen fikk hard kritikk da han tirsdag møtte lokalbefolkningen i et folkemøte på Andøya. I debatten foreslo direktør ved Andøya Space Senter (ASC), Odd Roger Enoksen, at Andøya burde får oppdraget med å utføre vedlikehold på de fem nye P-8 Poseidon overvåkingsflyene som blir levert til Norge med start i 2021-2022.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Som det aller siste innslaget i forsvarsministerens besøk . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.