NorgeFD: Alle andre har misforstått

Thorstein Korsvold16/12/2016610 min
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide på pressekonferansen hvor Regjeringen etter statsråd i dag, la frem sitt forslag til ny langtidsplan for Forsvaret. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

Forsvarsdepartementet går sterkt i rette med de mange politikerne, ekspertene og forsvarsfolkene som ikke tror på regjeringens regnestykker. – De har misforstått, skriver departementet og slår fast at de som har misforstått selv må bære ansvaret for forvirringen.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Aldrimer.no har i en serie artikler avdekket at det er stor uenighet om hva som egentlig er den økonomiske rammen for Forsvarets nye langtidsplan (LTP). Høyre og Forsvarsdepartementet (FD) insisterer på at Forsvaret vil få 165 friske milliarder ekstra de neste 20 årene, pluss inntil 40 milliarder som . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.