NorgeFlere fylkeskommuner rammet av sikkerhetsbrudd

NTB15/05/20203 min

Personlige data om 40.000 elever og ansatte i Trøndelag, Agder og Innlandet fylkeskommuner kan være på avveie etter et sikkerhetsbrudd.

De tre fylkeskommunene er rammet av et sikkerhetsbrudd hos Conexus. Selskapet leverer den skybaserte programvaren «Conexus Engage», skriver Adresseavisen.

En feil i en oppgradering 23. mars gjorde at det fram til 5. mai var mulig å hente ut personidentifiserbar informasjon fra systemet, opplyser fylkesrådmann Odd Inge Mjøen i Trøndelag fylkeskommune.

Han sier de fikk beskjed fra leverandøren fredag 8. mai.

– I Trøndelag er det snakk om mellom 18.000 og 19.000 personer som kan være rammet, sier Mjøen.

40.000 berørt

Til sammen inneholder skyløsningen persondata fra 40.000 personer fra de tre fylkene. I Innlandet kan 23 videregående skoler være berørt.

– Dette er veldig alvorlig. Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier leder for kompetanse i Innlandet fylkeskommune, Tore Gregersen, til NRK , som først omtalte saken.

I Agder fylkeskommune er de fleste nåværende elever, lærere og skoleledere på sju videregående skoler fra gamle Aust-Agder fylkeskommune berørt.

Prøver å få oversikt

– Vi ønsker ikke å bidra til at en potensiell aktør får spesifisert informasjon om dataene som kan være på avveie, og vi vil ikke kommentere det datamaterialet nærmere, sier fylkesdirektør for utdanning, Arly Hauge, til Fædrelandsvennen.

Selskapet Conexus sier det jobber for å finne ut hvordan feilen skjedde.

– Vi ble kontaktet av en ukjent tredjepart som viste oss persondata fra en person, sier daglig leder Andreas Wisløff Samuelsen til Adressa og legger til at de raskt meldte fra til Datatilsynet om innbruddet.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.