USAForeslår nye samtaler om krisepakke

NTB13/08/20202 min

USAs finansminister Steven Mnuchin foreslo onsdag å gjenoppta forhandlingene om en ny krisepakke, men demokratene avviste utspillet.

Mnuchin tok initiativet etter hvert som det er blitt klart at det er lite trolig at en ny pakke blir virkelighet før Kongressen trer sammen igjen i september.

Avviste initiativet

Men demokratenes ledere i Representantenes hus og Senatet, Nancy Pelosi og Chuck Schumer, avviste invitten og sa at Det hvite hus fortsatt nekter å møte dem halvveis.

Pelosi gjorde det klart at Demokratene allerede har kompromisset da de reduserte sitt opprinnelige forslag på 3.500 milliarder dollar med 1.000 milliarder dollar. De venter at Republikanerne øker sitt første forslag om bare 1.000 milliarder dollar betydelig.

– Det er tydelig at administrasjonen ennå ikke forstår hvilke enorme problemer amerikanske familier står i, sa Pelosi.

Den forrige krisepakken som ble vedtatt helt i begynnelsen av koronakrisen, utløp 31. juli.

Slutt på ekstra støtte

Dermed ble det også slutt på en ekstra arbeidsledighetstrygd på 600 dollar uka til millioner som har mistet jobben.

Da forhandlingene om en ny pakke brøt sammen i forrige uke, utstedte president Donald Trump fire presidentordrer for å forlenge deler av programmet, blant annet ekstra arbeidsledighetstrygd.

Men han foreslo et redusert beløp på 400 dollar uka, hvorav delstatene må betale 100 av dem.

Mange delstater har ingen muligheter til å betale et slikt beløp til mange tusen arbeidsledige, og det er også uklart om presidentordrene er hjemlet i grunnloven.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.