USAForlenger forbud mot arbeidsinnvandring

NTB23/06/20202 min

USAs president Donald Trump setter ned foten for arbeidsinnvandring ut året og utvider det til også å gjelde H1-B-visum, som er mye brukt i teknologiindustrien.

Det er to måneder siden Trump stanset utstedelsen av såkalte «green cards» – som er en vei inn i amerikansk arbeidsliv for personer som bor utenfor USA.

Ny presidentordre

Mandag underskrev Trump en presidentordre som forlenger forbudet ut året.

Trumps ordre gjelder også såkalte H1-B-visum, som hvert år gis til 85.000 arbeidere med spesialkompetanse, noe som spesielt teknologiindustrien benytter seg av.

Den omfatter også flesteparten av såkalte J-visum, som gis til akademikere og forskere, samt L-visum, som brukes for å flytte ansatte som jobber i amerikanske selskaper i utlandet, til kontorene i USA.

Tiltaket vil ramme opptil 525.000 personer. Trump-administrasjonen håper at jobbene i stedet vil gå til amerikanske arbeidstakere.

Høy arbeidsledighet

– President Trump fokuserer på å få amerikanere tilbake i jobb så fort som mulig, sa en kilde i Det hvite hus om ordren tidligere mandag.

Ordren skyldes den høye arbeidsledigheten i kjølvannet av koronautbruddet, ifølge kilden.

Hvis endringen skulle bli permanent, vil det innebære en markant dreining i amerikansk innvandringspolitikk.

Amerikansk næringsliv er ikke spesielt fornøyd med Trumps beslutning ettersom de mister muligheten til å skaffe arbeidskraft fra andre land, ofte med høy kompetanse.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.