EuropaStorbritannia åpner kinoer og museer neste uke

NTB23/06/20202 min

Storbritannias kinosaler, museer og gallerier kan får fra lørdag 4. juli ta imot besøkende igjen, opplyser kilder i den britiske regjeringen til AFP.

Det skjer mens smitte- og dødsraten går nedover. Åpningen vil skje med krav om tiltak for sosial distansering, inkludert enveissystemer, køer med god avstand, mer hyppig lufting og forhåndsbestilte billetter, ifølge en regjeringskilde.

Det ventes at statsminister Boris Johnson skal legge fram endringene i en uttalelse til parlamentet tirsdag, og også gjøre det klart om frisørsalonger, bedehus, puber og restauranter får lov til å åpne dørene.

I tillegg ventes det en kunngjøring om resultatet av en undersøkelse av regelen om at folk bør holde en avstand på to meter fra hverandre. Regelen har møtt motstand fra serveringsbransjen og flere folkevalgte, som mener den er upraktisk og unødvendig.

Storbritannias koronautbrudd har vært Europas dødeligste, men ordrene til folk om å holde seg hjemme, som ble innført i slutten av mars måned, lempes nå gradvis mens smitteraten daler.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.