NorgeForsvaret unnlot mva på 170 millioner

Ole Dag Kvamme12/06/20174 min
AW101 I LUFTA: Her flyr ett av Norges nye redningshelikoptre. Foto: LEONARDO HELICOPTERS

Forsvaret unnlot å kreve inn 170 millioner kroner i merverdiavgift på regninger til Justisdepartementet for redningshelikoptertjenesten. 

Av OLE DAG KVAMME/oledag@aldrimer.no

Forsvaret leverer redningshelikoptertjenester til Justis- og beredskapsdepartementet for hundrevis av millioner kroner.

I sin underkjenning av Forsvarets regnskap for 2016 skriver Riksrevisjonen at Forsvaret har gjort flere feil om merverdiavgift, og mangelen kun på helikoptertjenesten er anslått:

– Ifølge Forsvaret utgjør manglende fakturert merverdiavgift om lag 170 millioner kroner, heter det i Riksrevisjonens rapport, som konkluderer at man ikke kan uttale seg om Forsvarets regnskap.

Kan ikke bekrefte beløpet

Forsvaret har . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.