Norge— Helikopterberedskapen er styrket

Et Bell-412SP fra 339-skvadronen setter inn FSK-operatører ved Akers bygg i Kristiansund under Øvelse Gemini i 2013. Foto: ERIK HATTREM

Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen mener regjeringen har styrket helikopterberedskapen betydelig siden den tok over i 2013.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

I et skriftlig svar til Aldrimer.no bekrefter statsråden langt på vei at han er kjent med de sterke restriksjonene som Bell-412-helikoptrenes er ilagt.

«Jeg er kjent med de muligheter og begrensing som nåværende kapasiteter har, men det vil alltid gjøres en vurdering av mulighetsrommet ved ulike situasjoner», skriver Amundsen.

Les mer: 

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.