Norge— Helt avhengig av alliert hjelp

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen besøkte soldater på Røros og fikk en liten demonstrasjon av stridsvognkapasitetene til Panserbataljonen under Trident Juncture 2018. Foto: KRISTIAN KAPELRUD/FORSVARET

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen erkjenner at Norge er helt avhengig av alliert hjelp i tilfelle en alvorlig militær krise eller krig. Men statsråden og Forsvarsdepartementet (FD) vil ikke kommentere NATOs bekymringer over at den allierte mottakskapasiteten i Norge blir stadig dårligere.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

I Bodø vil den planlagte nedleggelsen av den militære flystasjonen og bygging av ny flyplass føre til at de fleste eller alle av de eksisterende 72 kampflyshelterne blir borte. Forsvaret har ingen plan for å erstatte disse.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.