NorgeHovedtillitsvalgt visste ikke om karantenebrudd

NTB04/08/20202 min

Hovedtillitsvalgt for Sjømannsforbundet på Hurtigruten, Jørn Lorentzen, er skuffet og overrasket over at filippinske arbeidere fikk gå om bord uten å ha vært i karantene først.

– Jeg visste ikke at filippinerne ikke var i karantene. Jeg finner ikke ord for hvor dårlig håndtert dette er, sier Lorentzen til VG.

36 besetningsmedlemmer og fem passasjerer har foreløpig testet positivt for koronaviruset etter to seilaser med Hurtigrutens skip Roald Amundsen.

Konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten la seg mandag flat og tok selvkritikk. Han vedgikk at de ikke hadde fulgt prosedyrene og at filippinerne ikke hadde vært i karantene før de gikk om bord.

– Under koronapandemien var jeg stolt av at vi ikke sendte filippinerne hjem til en vanskelig situasjon i hjemlandet, men tok vare på dem. Derfor blir jeg desto mer skuffet når jeg nå hører at filippinere ble tatt rett om bord og ikke satt i karantene, sier Lorentzen til avisen.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.