VerdenNord-Korea har utviklet små atomstridshoder

NTB04/08/202012 min

Nord-Korea har klart å utvikle små atomstridshoder, som kan monteres på landets interkontinentale ballistiske missiler, heter det i en ny FN-rapport.

Den slutningen trekkes av flere land i den konfidensielle FN-rapporten, som nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang til.

Rapporten, som mandag ble lagt fram for de 15 medlemslandene i Sikkerhetsrådets Nord-Korea-komité, er utarbeidet av et uavhengig utvalg eksperter, som overvåker FNs sanksjoner mot det nordkoreanske regimet.

Ekspertene sier at de ikke navngitte landene i rapporten tror Nord-Koreas siste atomprøvesprengninger sannsynligvis har hjulpet landet med å utvikle små atomstridshoder.

Nord-Korea har ikke utført en atomprøvesprengning siden september 2017. Landet har siden 2006 blitt ilagt stadig strengere FN-sanksjoner på grunn av atomprogrammet, men har ifølge FN-observatører likevel fortsatt å utvikle det.

Sist uke sa Nord-Koreas leder Kim Jong-un at landets atomvåpen garanterer dets sikkerhet og framtid, fordi det gjør at Nord-Korea ikke kan bli involvert i krigshandlinger.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

One comment

  • en gjest på aldrimer no

    04/08/2020 at 12:00

    Det er vel trolig at Kina involverer seg stadig mer i Nord Koreas økonomi og utvikling. Jeg tror de ser for seg at de kan bruke Nord Korea som «en løs kanon på dekk» i et utenrikspolitiske spill. Kina har mistet mye tillit og har misslykkes totalt med sitt aggresive diplomati for å skremme til lydighet. Det minner mest om Maos innenrikspolitikk. Kina har fått store deler av verden mot seg. Og verre blir det når ny informasjon om opphavet til Kovid19-viruset blir offentliggort. Hvis Trump blir gjenvalgt, noe han sannsynligvis blir pga Bidens åpenbare symptomer på demens, så kan Kina gå vanskelige tider i møte. Og ingen vet hva de kinesiske politikernes æreskodeks kan få dem til å gjøre for å redde ansikt da. Kanskje «redde verden fra atomkrig»? «På visse betingelser?

    Reply

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.