EuropaBer sikkerhetsstyrkene om støtte

NTB21/08/20201 min

Opposisjonen i Hviterussland ber landets politi og forsvarsstyrker om å slutte seg til dem og slutte å følge ordrene til president Aleksandr Lukasjenko.

– Vi ber dere gå inn i historien som helter for det hviterussiske folket, sier opposisjonspolitiker Maria Kolesnikova i en video.

Hun understreker også at et lands sikkerhetsstyrker er forpliktet til å beskytte folket – ikke kun én mann. Hun lover immunitet og økonomisk sikkerhet for dem som bytter side.

Kolesnikova er del av opposisjonens nyopprettede koordineringsråd som arbeider for å ta makten fra president Lukasjenko, som 9. september vant det omstridte valget som sikret ham en sjette presidentperiode.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.