NorgeI dag faller dommen over fregattene

Thorstein Korsvold07/02/201753 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2017/02/20161123JLH_5960-1280x853.jpg

Forsvarets evne til å få kampkraft ut av fregattene er blitt kritisert i årevis. Mange har spurt hvorfor vi brukte over tjue milliarder på fartøy som har manglet våpen, ammunisjon, reservedeler og mannskap, og er blitt liggende mye til kai. I dag kommer Riksrevisjonens konklusjon.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Kritikken har tidvis haglet mot situasjonen rundt Sjøforsvarets fregatter. Her er noen av hovedpunktene:

 • Betydelige budsjettoverskridelser: Kostnaden var opprinnelig beregnet til 12 mrd. Til slutt passerte utgiftene 20 mrd.
 • NH-90-helikoptrene skulle bidratt med viktig antiubåtkapasitet. Så langt er . . .

  Denne artikkelen er for abonnenter

  Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

  NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i deler av juli.

  Årsabb. Kr 2399,-

  Halvt år Kr 1599,-

  Kvartal Kr 799,-

  Månedlig Kr 279,-

  Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

  Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

  Bli abonnent

  Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.