NorgeI dag faller dommen over fregattene

Thorstein Korsvold07/02/201753 min
KNM Roald Amundsen gjennomfører "close pass" med KNM Otto Sverdrup i forbindelse med RAS øvelse. // HNoMS Roald Amundsen performs a close pass with HNoMS Otto Sverdrup during a RAS practise.

Forsvarets evne til å få kampkraft ut av fregattene er blitt kritisert i årevis. Mange har spurt hvorfor vi brukte over tjue milliarder på fartøy som har manglet våpen, ammunisjon, reservedeler og mannskap, og er blitt liggende mye til kai. I dag kommer Riksrevisjonens konklusjon.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Kritikken har tidvis haglet mot situasjonen rundt Sjøforsvarets fregatter. Her er noen av hovedpunktene:

 • Betydelige budsjettoverskridelser: Kostnaden var opprinnelig beregnet til 12 mrd. Til slutt passerte utgiftene 20 mrd.
 • NH-90-helikoptrene skulle bidratt med viktig antiubåtkapasitet. Så langt er . . .

  Denne artikkelen er for abonnenter

  Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

  Årsabonnement: Kr. 1940,-

  Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

  Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

  Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

  Månedsabonnement: Kr. 199,-

  Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

  Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

  Bli abonnent

  Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.