Norge– I strid med landmaktutredningen

Alf Ragnar Olsen07/02/201813 min
Sanitets personel og helikopter crew bærer en båre med en skadet soldat mot et medevac Bell 412 SP helikopter fra 339 skvadronen for evakuering av den sårede (øvelse). Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

Hos regjeringspartiet Høyre stiller stortingsrepresentant Hårek Elvenes seg noe undrende til at Hærens helikopterbehov skal være økende.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Denne uken har Aldrimer.no avdekket at man internt i Hæren konkluderer med at den manglende helikopterkapasiteten kan få svært dramatiske konsekvenser.

Det fremkommer av en forsvarsintern rapport som Aldrimer.no har fått tilgang til.

Les mer: Frykter skadde soldater vil dø

Les mer:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.