VerdenIranskstøttede militser arrestert i Irak

NTB26/06/20202 min

13 proiranske militssoldater er arrestert av irakiske sikkerhetsstyrker for å ha vært involvert i rakettangrep mot amerikanske interesser.

Elitesoldater fra sikkerhetsstyrkene gikk sent torsdag kveld til aksjon mot en base i det sørlige Bagdad som brukes av den proiranske gruppa Kateeb Hezbollah.

En tjenestemann sa at 13 krigere ble pågrepet og tre utskytingsramper for raketter ble beslaglagt.

Over 30 angrep

Siden oktober har det vært over 30 angrep mot amerikanske interesser i Irak, blant dem en rekke baser, ambassaden i Bagdad og amerikanske oljeselskaper. Både amerikanske, britiske og irakiske militære er drept i angrepene.

USA har to ganger gått til motangrep, men har også krevd at Irak tar affære mot gruppa.

Kateeb Hizbollah er en mektig gruppe innenfor Hashed al-Saabi, et nettverk av proiranske væpnede grupper som er integrert i det irakiske militære, men som er sterkt imot amerikansk tilstedeværelse i Irak.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.